назад
24.06.15

Офіційно представлено проект «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні»

001webСьогодні, 24 червня 2015 року, відбулася офіційна презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні». Участь у заході взяв заступник директора Координаційного центру Мирослав Лаврінок.

З вітальним словом до учасників звернувся Посол Владімір Рістовскі, Голова Офісу Ради Європи в Україні. Після цього Тігран Карапетян, Голова Відділу Департаменту національної імплементації прав людини Директорату прав людини Ради Європи, виступив з презентацією, у якій описав цілі, компоненти, очікувані результати та робочий план Проекту на 2015 рік.

 
005web

Перша сесія стосувалася підтримки реформи міліції та боротьби з жорстоким поводженням та безкарністю, що є одним із завдань зазначеного проекту. Про актуальність, виклики та роль міжнародної спільноти у здійсненні даної реформи розповіли Екатерина Згуладзе-Глуксманн, перший заступник Міністра внутрішніх справ України, Ігор Соболевський, головний консультант Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, та Олександр Банчук, експерт Центру політико-правових реформ, головний експерт Реанімаційного Пакету Реформ.

050web
 
060web

Під час другої сесії було обговорено питання посилення операційної спроможності офісу Омбудсмана в Україні та національних механізмів забезпечення дотримання стандартів прав людини. З цих питань доповідали Валерія Лутковська, Уповноважений Верховної Ради Європи з прав людини, та Юрій Бєлоусов, Представник Уповноваженого Верховної Ради Європи з прав людини.
 
104web

Третя сесія була присвячена імплементації Європейської конвенції з прав людини через навчання. Про запровадження сучасних методів навчання представників юридичних професій у сфері прав людини поінформували Микола Оніщук, Ректор Національної школи суддів України, Лідія Ізовітова, Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України, Руслан Стефанчук, Проректор з наукової роботи Національної академії прокуратури, Михайло Акімов, начальник відділу міжнародних зв’язків Національної академії внутрішніх справ.

140web

У рамках зазначеної сесії з доповіддю виступив заступник директора Мирослав Лаврінок, який розповів про заходи з підвищення кваліфікації адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, що проводяться Координаційним центром у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні.

131web

Після завершення презентації відбулося перше засідання Керівного комітету проекту, під час якого керівником проекту Вікторією Гальпєріною були презентовані компоненти проекту та заходи, які будуть реалізовані у його рамках. Участь у засіданні керівного комітету взяв заступник директора Координаційного центру Мирослав Лаврінок.  

059web

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter