назад

У Конотопі проведений круглий стіл присвячений відкриттю місцевого центру

24 червня 2015 р. в приміщенні малого залу Конотопської РДА проведено круглий стіл «Безоплатна правова допомога – на захист індивідуальних прав громадян». Для участі в якому запрошувалися представники Конотопського МЦ з НБВПД, представники ОМС Конотопського, Буринського, Роменського, Недригайлівського, Липово – Долинського районів та міст Конотоп, Ромни, засоби масової інформації.

Учасники круглого столу:

Самусь Анна Іванівна  – спеціаліст I категорії сектору юридичної роботи Конотопської міської ради

Жегет Дмитро Павлович – радник голови Конотопської районної ради

Дичанська Людмила Григорівна  – головний спеціаліст юридичного сектору Конотопської РДА

Гайдукова Алла Сергіївна – керівник апарату Буринської РДА

Гагіна Альбина  Олександрівна – виконуюча обовязки начальника Конотопського міськрайонного управління юстиції Сумської області.

Представники місцевих ЗМІ:

Крютченко Марина Олександрівна – представник газети «Сільські горизонти».

Для учасників круглого столу діяльність місцевого центру презентували: Олена Демченко, директор регіонального центру, Валентина Волобуєва, заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та Олена Сомок, адвокат регіонального центру.

Щодо організації роботи центру, правових підстав його діяльності, цілей та завдань виступив Олександр Муха, директор Конотопського центру, який зазначив, що результативність та повнота безоплатної правової допомоги, метою якої є створення рівних можливостей для кожного вирішувати свої життєві проблеми у правовий спосіб в першу чергу залежить від мережі установ, які надають безоплатну первинну правову допомогу та розширення кола осіб приватного права, залучених до надання такої допомоги. Ця робота має бути спрямована на налагодження довгострокових партнерських стосунків з існуючими провайдерами послуг з громадського сектору та на розширення мережі таких установ, залучення до цього процессу органами місцевого самоврядування юридичних осіб приватного права та фізичних осіб.

За результатами круглого столу його учасники висловили готовність до тісної співпраці з центром по реалізації завдань, які стоять перед ним, та приділенню більшої уваги щодо вжиття заходів до організації підвищення якості надання первинної правової допомоги.

 150624 01

150624 02