назад

Освітній семінар на тему: «Як запобігти насиллю в сім’ї»

DSCF492306 лютого 2015 року заступник директора Рівненського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Іллюк спільно з регіональним координатором Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області В’ячеславом Свірцем взяв участь у освітньому семінарі на тему: «Як запобігти насиллю в сім»ї» для студентів Рівненського медичного коледжу.

Даний захід проводився в рамках проекту: «Посилення правових можливостей гендерно-дискримінованих груп», який реалізовує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги та націлений  на подолання дискримінації при влаштуванні на роботу, в розмірі оплати праці, подолання насильства в сім’ї та наданню безоплатної правової допомоги з цих питань.

Під час заходу Сергій Іллюк розповів студентам даного начального закладу  про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, підстав та порядку отримання даного виду деражвної гарантії. 

Особливу зацікавленість учасники семінару проявили до норм Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, що надають змогу з 01.07.2015 скористатися безоплатною правовою допомогою найменш захищеним верствам населення.

Крім того, заступником директора центру досягнуто домовленість з керівництвом даного навчального закладу про розміщення в його приміщеннях друкованої продукції системи БПД.