назад
25.07.18

Пенсіонерів навчать, як правильно укладати договір оренди житла

0001 (4)Останні зміни до порядку нарахування житлових субсидій призвели до того, що значна кількість людей похилого віку стикається зі значними витратами на оплату за житлово-комунальні послуги. Тому пенсіонери можуть спробувати отримати додатковий дохід за допомогою здачі в оренду кімнат власного житла. Яким чином укласти такий договір, щоб не опинитися в конфлікті з законом, безкоштовно навчать юристи в Правничому хабі для людей похилого віку, який діє на базі Центральної районної бібліотеки імені Ф.М. Достоєвського.

 

Так, 26 липня 2018 року об 11:00 у Центральній районній бібліотеці імені Ф. М. Достоєвського (м. Київ, вул. Освіти, 14-а) відбудеться правоосвітній семінар «Договір оренди житла: як мати додатковий дохід та не мати проблем із законом».

До участі в заході запрошуються кияни, які досягли пенсійного віку та цікавляться питаннями практичних аспектів реалізації власних конституційних прав та законних інтересів.

Під час семінару пенсіонери зможуть дізнатися про порядок укладення договору оренди житла, його оподаткування, про обов’язки наймача, плату за користування житлом, про строки договору найму житла і особливості розірвання такого договору.

Участь у семінарі – безкоштовна.

Довідки за телефонами: (044) 593 97 60, (044) 243 74 84.

Нагадуємо, Четвертий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Центральною районною бібліотекою імені Ф.М. Достоєвського, Академією адвокатури України, Rotaract Club Kyiv Multinational та Компанією адвокатів «Юлія Негребецька та Олександра Ковальова» започаткували Правничий хаб для людей похилого віку – майданчика правоосвіти, де проходять безкоштовні правничі тренінги для підвищення правової спроможності киян, які досягли поважного віку.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: пр-т Науки, 24/2
Телефон: 068-486-61-33
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).