назад

Перші клієнти місцевого центру

persh client         Сьогодні, 1 липня, в Україні розпочали роботу 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Їх завдання – організувати послугу з надання такої допомоги соціально незахищеним категоріям громадян у цивільних та адміністративних судових справах.

      На Закарпатті двері для своїх клієнтів відкрили три місцеві центри – Ужгородський, Мукачівський та Хустський. І якщо до останніх двох в перший день роботи громадяни не зверталися, то відділ попередньої роботи з клієнтами Ужгородського місцевого центру сьогодні вже прийняв перших трьох осіб.

Першим клієнтом центру стала ужгородська пенсіонерка, мешканка мікрорайону «Горяни», яка прийшла отримати правову допомогу з питань неналежного оформлення державного акту на земельну ділянку. Згідно Методичних рекомендацій щодо організації надання БВПД, працівники відділу надали консультативно-іфнормаційні послуги заявнику, заповнили реєстраційну картку №1.

         Щодо характеру звернень інших двох осіб, то вони стосувалися майнових відносин та питання неналежного виконання Закону України «Про соціальний захист дітей війни». Як повідомив директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко, наразі у двох випадках звернень триває процедура збору документів, а третього клієнта направлено до правоохоронних органів.

Для збільшення зображення натисніть на нього

{module 1client}