назад

Перший та Другий миколаївські місцеві центри налагоджують нові зв’язки

{module Obsh_stat} 14.08.2015 року Першим та Другим місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено семінар-практикум для працівників Миколаївського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

Під час проведення семінару начальники відділів взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вікторія Царьова та Тетяна Олійник зосередили увагу присутніх на таких категоріях осіб, як діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї та з малозабезпечених сімей. Проведено роз’яснення щодо порядку надання соціальних послуг таким категоріям осіб та про види правових послуг, які їм будуть надаватися.

IMG 1015

Також висвітлено питання юрисдикції Центрів, відмічено що жителі Березанського, Миколаївського, Новоодеського, Очаківського районів, м. Очаків, Заводського та Центрального районів м. Миколаєва можуть звертатися до Першого, а жителі Баштанського, Березнегуватського, Жовтневого, Казанківського, Новобузького, Снігурівського районів, Ленінського та Корабельного районів міста Миколаєва можуть звертатися до Другого миколаївського місцевого центру з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги аби скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах.

В рамках проведення семінару зазначалось, що разом із зверненням про надання безоплатної вторинної правової допомоги особа повинна подати документи, які підтверджують її належність до категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Начальники відділів Центрів зосередили увагу працівників Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на тому, що безоплатна вторинна правова допомога надається адвокатами, з якими Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області укладено контракти.IMG 1016

З метою підвищення у громадянам рівня правових знань, формування у них поваги до права, та реалізації їх права на доступ до безоплатної правової допомоги директор Миколаївського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Віра Гончарук запропонувала підписати договір про співпрацю з Першим та Другим миколаївськими місцевими центрами.