назад

Підоблікові пробації дізналися про можливість отримання безоплатної правової допомоги

Фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях провели консультування для підоблікових Холодногірського районного відділу Центру пробації.

Один з напрямів роботи системи безоплатної правової допомоги – консультування, зокрема, осіб, що вчинили правопорушення, обвинувачені або до яких застосовано покарання, альтернативне позбавленню волі, перебувають у місцях позбавлення волі або готуються до звільнення з них. Між Регіональним центром і Центром пробації в Харківській області вже кілька років діє Меморандум про співробітництво, тому співпраця відбувається регулярно.


Цього разу заступниця директора Регіонального центру Вікторія Гайворонська та головний юрист відділу якості та підвищення кваліфікації адвокатів Євгеній Буць спочатку розповіли присутнім про систему безоплатної правової допомоги, як вона допомагає людям, у тому числі й тим, хто порушив закон. Учасники міні-лекції одержали листівки з усіма контактами системи БПД і буклети з тлумаченням основної інформації щодо надання безоплатної правової допомоги.

Далі Вікторія Гайворонська та Євгеній Буць відповіли на запитання присутніх. Запитання стосувались в основному трудової зайнятості, працевлаштування.