назад

Київщина налагоджує співпрацю задля протидії домашньому насильству

Завідувач сектору Ірпінське бюро правової допомоги відділу безоплатної правової допомоги Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Гараніна Людмила 2 грудня провела робочу зустріч з директором Шелтера Святої Ольги ГО “Елеос-Україна” Дресвлянніковою Наталією у рамках заздалегідь укладеного Договору про співпрацю.

Досить часто жінки, які постраждали від домашнього насильства, не знають куди звернутися за допомогою, і тому про те, що сталося – замовчують, чим ще більше погіршують ситуацію.

Під час зустрічі оговорили питання взаємодії та співпраці з метою перенаправлення осіб, які потребують правової допомоги, для забезпечення надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги жінкам і дітям, які постраждали від домашнього насильства, опинилися в складних життєвих обставинах, були звільнені з полону та ін.

Попри те, що працівники Шелтеру допомагають жінкам повернутися до нормального життя, надаючи їм тимчасове житло, соціальну і психологічну підтримку, менторство та кар’єрний старт, постраждалим надається юридична допомога від системи безоплатної правової допомоги.

«У випадках домашнього насильства необхідно невідкладно звертатися до поліції. Шелтер надає безпечний простір для того, аби жінка могла надати оцінку ситуації, розробити план подальших дій, не зазнаючи тиску, а наші юристи допоможуть вийти зі складної ситуації, підказати, як все подолати чи куди звернутися», – зазначила Людмила Гараніна.

За результатами зустрічі сторони домовились здійснювати щоквартальні виїзні прийоми у приміщенні Шелтеру та консультування осіб, які потребують правової допомоги, організовувати та проводити правопросвітницькі заходи, поширювати інформаційні матеріали, зміст яких може становити суспільний інтерес, забезпечувати один одному всебічну підтримку для розвитку співробітництва та реалізації мети робочої зустрічі та Договору про співпрацю. В приміщенні притулку розміщено інформацію стосовно доступу та порядку надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги в Україні, протидії домашнього насильства, розірвання шлюбу, стягнення аліментів, запобігання домашньому насильству, отримання БПД дітьми та інші тематичні брошури, а також проінформовано про діяльність, графік роботи та контакти Ірпінського бюро правової допомоги.