назад
18.11.19

Підвищення правової обізнаності жителів с.Дмитрівки

12 листопада фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання БВПД здійснено виїзд до села Дмитрівки Золотоніського району з метою консультування з правових питаньмісцевих жителів, підвищення рівня їх правової обізнаності.
Під час особистого прийому працівниками центру надано консультації 8 громадян з питань спадкового, земельного права та соціального забезпечення.
Для посадових осіб сільської ради проведено тренінг на тему: «Удосконалення організації надання БПД органами місцевого самоврядування», під час якого обговорено коло обов’язків сільської ради в частині забезпечення населення безоплатною первинною правовою допомогою, ролі та завдань правових консультантів в організації та наданні такої допомоги сільському населенню.
Цього ж дня інтегратор центру відвідала місцевий навчальний заклад – Дмитрівський навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад”, де провела уроки на тему: «Стоп булінг!».
Під час заходів учні переглянули відеоролики, які містять інформацію про шкільний булінг, дізналися, як відрізнити цькування від звичайного конфлікту, до кого звертатися за допомогою, як реагувати свідкам та яка відповідальність передбачена за вчинення булінгу чи приховування інформації щодо таких випадків.

Задля того, щоб привернути увагу суспільства до проблеми шкільного цькування, учні долучилися до тематичного флешмобу #РазомПротиБулінгу. Серед школярів поширено інформаційні матеріали з відомостями про булінг, безоплатну правову допомогу, паспорт прав дитини та буклет-пам’ятку щодо своїх прав.