назад

Підвищення рівня правових знань непрацюючих громадян

smilacz01 серпня 2018 року у приміщені Смілянського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінар для непрацюючих осіб, які перебувають на обліку у зазначеній установі. Участь у заході взяла начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання БВПД Валентина Линник.

 

Захід спрямований на підвищення рівня правової обізнаності громадян з питань працевлаштування.

Представник центру зайнятості роз’яснив присутнім основні права та обовʼязки клієнтів установи. Обговорено питання особливостей реєстрації та перебування на обліку в центрі зайнятості, методики пошуку роботи, проходження співбесід з роботодавцями, встановлення випробувального терміну для працівника тощо.

Фахівець центру безоплатної вторинної правової допомоги розповіла про види зайнятості, які є економічно вигідними, як для роботодавців, так і для безробітних, зокрема: громадські роботи, професійне навчання, стажування на виробництві, отримання практичних навичок роботи тощо. Поінформовано про порядок компенсації роботодавцям фактичних витрат на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного, у т.ч. для внутрішньо переміщених осіб.

Учасники заходу розглянули питання щодо прав громадян на працю та інших трудових прав, оформлення трудових договорів та угод цивільно-правового характеру, переваг офіційного працевлаштування та легальної зайнятості.

Представник центру БВПД довів до відома інформацію про діяльність  центру та можливість отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. Навів приклади роботи зі зверненнями громадян, здійснення представництва інтересів осіб в судах та складання документів процесуального характеру.

Наприкінці зустрічі присутні отримали буклети щодо порядку отримання  безоплатної правової допомоги та контакти центру. Усіх бажаючих запрошено на індивідуальні правові консультації з актуальних для них питань.