назад

Порадити та допомогти кожному

       People 01 Так часто буває в житті, коли намагаєшся вирішити одне питання, а виявляється, що воно перебуває у тісному зв’язку з іншим, не менш важливим. Саме в таку ситуацію потрапила громадянка, яка звернулася до Охтирського місцевого центру з надання БВПД. Жінка прийшла до Центру, аби одержати консультацію щодо вступу в спадщину у зв’язку зі смертю сина, який загинув у результаті отримання тяжких тілесних ушкоджень, завданих йому співмешканкою. У ході бесіди з начальником відділу попереднього прийому громадян виявилося, що вона є потерпілою в цій кримінальній справі, а отже, має право на вторинну правову допомогу. Для написання цивільного позову та представництва інтересів потерпілої в суді на підставі доручення Центру їй було призначено адвоката.

           Ця історія – ще один приклад того, що немає безвихідних ситуацій. Необхідно тільки адресно звернутися за правовою допомогою. 

Результати роботи місцевих  центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у містах Суми, Конотоп, Охтирка, Шостка свідчать про позитивну динаміку.

 За період з 01 по 09 жовтня 2015 року за допомогою звернулося 153 мешканця Сумської області. Фахівцями місцевих центрів прийнято 170 звернень.

Серед категорій питань: соціальні – 35, житлові – 22, спадкові –21, інші цивільні – 19, інші – 18, сімейні –17, земельні – 11, трудові – 8, договірне – 8, виконання судових рішень –  4; неправове – 4, медичне – 2; адміністративне – 1.

За результатами звернення надано роз’яснень – 146, спрямовано до установи, з якою налагоджено співпрацю – 7, прийнято звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги – 17.

Для 11 громадян місцевими центрами Сумської області прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.