назад

Робочий виїзд Чернігівського місцевого центру та громадської організації «МАРТ» до смт. Козелець

121015 710 жовтня 2015 року начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Оленою Михайленко та юристами громадської організації “МАРТ” Дмитром Шумаром та Дмитром Науменком було здійснено робочий виїзд до смт. Козелець Чернігівської області.

В ході виїзду були проведені робочі зустрічі з представниками громадської організації «ГРІМ» – волонтерами Марією Павловською, яка є адміністратором «ГРІМ», та Оксаною Лукашук, а також з координатором громадської організації «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих ситуацій» (Психологічна кризова служба) Оленою Сидоренко.
Волонтери ГО «ГРІМ» допомагають військовослужбовцям, які воюють в зоні проведення АТО.
Психологічна кризова служба надає волонтерську психологічну допомогу тим, хто є або був учасником АТО, їх сім’ям та сім’ям загиблих протягом протестних та бойових дій, тимчасово переселеним особам зі Сходу України та АР Крим, волонтерам, що допомагають, мирному населенню у звільнених містах.
Під час робочої зустрічі представникам вищезазначених організацій було роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, звернуто увагу на порядок подання та порядок розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, учасниками АТО.
Також обговорювались питання, які є та можуть бути актуальними для учасників АТО, а також організаційні питання щодо здійснення в подальшому особистого прийому учасників АТО.
Результатом зустрічей є домовленість з вищезазначеними громадськими організаціями про співпрацю, попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД учасників бойових дій в зоні АТО, а також щодо організації проведення зустрічей з учасниками бойових дій в зоні АТО.
Захід проводився на виконання Меморандуму про співпрацю, укладеного 5 жовтня 2015 року між Чернігівським місцевим центром з надання БВПД та громадською організацією “МАРТ”.
Зустріч проводилась в приміщенні Козелецького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Психологу цього центру Людмилі Кубар доведено до відома інформацію про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД та громадської організації “МАРТ”, а також залишено буклет «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».121015 8