назад

Послуги системи БПД презентували на ветеранському форумі «Харківщина. Ветерани. Єдність»

Про права та пільги ветеранів війни, їх адаптацію в цивільному житті після звільнення з військової служби говорили під час ветеранського форуму «Харківщина. Ветерани. Єдність».

Систему безоплатної правничої допомоги на ньому представляв заступник начальника Центрально-Східного управління надання безоплатної правничої допомоги Дмитро Перепелиця. Він розповів ветеранам війни, членам їхніх родин та представникам громадських організацій про правничі послуги, які можна отримати безоплатно. Наголосив, що ветерани війни окрім консультацій, можуть також отримати безоплатну допомогу зі зверненням до суду.

«Українські військові повинні знати, що за потреби можуть проконсультуватися з юристами системи безоплатної правничої допомоги, як безпосередньо в бюро, так і за допомогою дистанційних сервісів», — зауважив Дмитро Перепелиця.

Крім цього, Дмитро Перепелиця поспілкувався з представниками громадських організацій, що надають різного роду підтримку ветеранам війни та членам їхніх родин, говорили про можливі умови співпраці, щоб ці категорії людей могли якісно і швидко отримати юридичну підтримку для вирішення свої питань. Зокрема, з представниками Громадської спілки “Асоціація ветеранів війни та патріотів міста Харкова”  домовилися про перенаправлення потенційних клієнтів до системи БПД.

Загалом на масштабному заході зібралися представники обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, територіальних громад, ветеранських та громадських організацій. Організатори заходу — Міністерство у справах ветеранів та Харківська обласна військова адміністрація.