назад

Жінок на Харківщині навчали позбуватись гендерних стереотипів за допомогою настільної гри «Бути жінкою» провели на Харківщині

Настільну гру «Бути жінкою», яка допомагає подолати гендерні стереотипи, двічі поспіль провела фахівчиня Лозівського бюро правової допомоги Анастасія Кушнір з активними дівчатами та учасницями всеукраїнського проекту «Лідерки покоління F».

Що таке стереотипи та як з ними боротися, і чи багато в житті кожної дівчини зустрічається позитивних ситуацій, які додають життєвих балів і допомагають швидко досягти намічених цілей? Чи важко бути жінкою сьогодні? Які основні проблеми зустрічаються на шляху української красуні? На ці та інші запитання відповідали собі учасниці заходу.

Впродовж гри вони перевтілювалися в одну з восьми героїнь, які, попри свої магічні суперсили, потрапляли в ситуації з реального життя, боролись за рівні права та будували своє щастя. На шляху до успіху їм доводилось долати несправедливість, упередження та інші перепони. Учасниці обговорювали різні ситуації та розв’язували завдання, які зустрічалися на їх шляху, збирали час, підтримку та допомогу (спеціальні фішки), якої іноді бракує в реальному житті. Але врешті-решт вони досягли цілей.

Цікаво, що гра на прикладах допомагає реалізовувати бажане в реальному житті і ставати супержінкою! Учасниці були дуже задоволені отриманими результатами і виявили бажання ще зустрітися під час нових, не менш цікавих, ігор. А ще висловили побажання запросити наступного разу до участі у грі хлопців, адже гендерні стереотипи потрібно долати разом!

Гра виявилася такою захопливою, що дві години, на які вона розрахована, промайнули дуже швидко, але азарт учасниць не згасав і вони ще обговорювали перебіг гри та її результати.

Захід відбувся у приміщенні Лозівського міського центру молоді на базі гендерно-інформаційного центру Лозівського ліцею № 10.