назад

Права та гарантії державної підтримки для захисників та захисниць України

Соціальний захист військовослужбовців – один із пріоритетних напрямків діяльності держави, яка спрямована за встановлення правових і соціальних гарантій, прав та пільг як для військовослужбовців, так і членів їх сімей, а також  задоволення матеріальних і духовних потреб військовослужбовців.

В умовах воєнного стану держава приділяє особливу увагу забезпеченню військовослужбовцям, зокрема гарантує достатнє матеріальне, грошове, продовольче, речове та інші види забезпечення.

Питання соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, а також ветеранів війни (учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни) регулюються Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20 грудня 1991 року № 2011-XII та Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII.

З нагоди святкування 14 жовтня Дня захисників та захисниць, юрист Одеського бюро правової допомоги № 2 Микола Крутій виступив в ефірі Перший міський Інтерв’ю дня з темою: Права та гарантії державної підтримки для захисників та захисниць України.

Під час ефіру говорили про:

  • Права та гарантії військовослужбовців та членів їх сімей;
  • Пільги для військовослужбовці та члени їх сімей;
  • Пільги ветеранам війни та гарантії їх соціального захисту;
  • Соціальні гарантії добровольців територіальної оборони.

Більш детально про права та гарантії військовослужбовців, членів їх сімей, а також ветеранів війни, дивіться за посиланням: