назад

Правопросвітницькі заходи в с. Орлівка Ямпільського району

ShM 2017 06 07  orlivka 1Із метою підвищення якості надання послуг, поширення доступу громадян, які потребують безоплатної правової допомоги 7 червня фахівці Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський та Анна Куліш  здійснила робочий візит до села Орлівка Ямпільського району.

В ході виїзного прийому за безоплатною правовою допомогою до фахівців бюро  звернулось троє мешканців населеного пункту. Мешканців сільської місцевості цікавили такі питання, як порядок перарахунку пенсій, порядок внесення змін до діючого договору газопостачання та підстави для отримання безкоштовних ліків за Урядовою програмою «Доступні ліки». Жителям села були  надані повні та вичерпні консультації.

Крім того, було проведено вуличне інформування мешканців с. Орлівка.  Фахівці бюро правової допомоги спілкувалися із перехожими на центральній вулиці села про те, що таке безоплатна первинна правова допомога, як її можна отримати, розказували вони і про безоплатну вторинну правову допомогу.

ShM 2017 06 07  orlivka 2

Також цього ж дня для посадових осіб Орлівської сільської ради  начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський провів тренінг на тему: «Особливості   надання правової допомоги органами місцевого самоврядування при зверненні громадян». В ході тренінгу присутнім було повідомлено про особливості право просвітницької роботи в територіальній громаді, також розглядались і інші питання направлені на  вирішення правових проблем громадян.

Під час робочої зістрічі з Орлівським сільським головою Володимиром Гончаровим було досягнуто домовленостей про подальше співробітництво та проведення спільних правопроствітних заходів.

«Постійне проведення правопросвітницьких заходів в територіальній громаді – є запорукою підвищення правової свідомості та правової культури мешканців громади, успішного розвитку безоплатної правової допомоги на відповідній території», – зазначив начальник Ямпільського  бюро правової допомоги» Володимир Лящевський.

 

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до «Ямпільського бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,12, тел.: 05456-2- 20 -50.