назад

Про правову допомогу родинам зниклих безвісти захисників говорили під час зустрічі на Закарпатті

В приміщенні Закарпатської ОВА відбулась зустріч з родинами зниклих ьезвісти захисників. На зустрічі були присутні радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін, представник Уповноваженого у Закарпатській області  Власта Рейпаші, заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Петро Добромільський, представники військових частин та Закарпатського обласного територіального центру комплектування, заступник начальника відділу Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Олег Черленяк.

«Система БПД надає як первинну, так і вторинну правову допомогу членам родин зниклих безвісти за особливих обставин, у їх правовідносинах із державними інституціями та недержавними організаціями при пошуку зниклих. Лише з початку 2022-го року до бюро правової допомоги на Закарпатті звернулося 19 осіб, чиї родичі зникли безвісти», – розповів Олег Черленяк.

Учасники зустрічі обговорили особливості соціального захисту сімей, роботу Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, функціонування гарячих ліній підтримки, надання безоплатної первинної та вторинної правової та психологічної допомоги, а також обмінялися особистими контактами.

На питання, які турбували родини, також відповіли представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, військових частин, Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, правоохоронці, прикордонники, регіональна представниця Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Власта Рейпаші, представник Уповноваженого з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков та інші.

Як звернутися до системи безоплатної правової допомоги

  • телефоном 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні. Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку). Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.
  • написати юристу в телеграм https://t.me/LegalAidUkraineBot (кнопка «Отримати консультацію»)
  • звернутися до найближчого бюро правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Алгоритм пошуку зниклих безвісти за особливих обставин.