назад

Правова допомога працівників Конотопського місцевого центру дітям

150904 21Україна – національна демократична і правова держава. Серед актуальних проблем сьогодення України гостро постала проблема правової освіти та виховання дітей і молоді, зокрема, тих, які перебувають у конфлікті з законом.

          Протиправна поведінка неповнолітніх, яка згодом призводить до злочинів, залежить від сукупності факторів: незнання молоддю законів, негативного впливу на неї оточення, соціально – економічного розвитку суспільства.

Одним із напрямків діяльності Конотопського місцевого центру є організація та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання безоплатної правової допомоги. Однією з категорій, які потребують особливої уваги є діти. Працівники  центру вважають правову просвіту слід починати із дітей, яким жити в суспільстві  та будувати свої відносини на основі законів.

В рамках спільної співпраці з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 03 вересня 2015 року було проведено зустріч з дітьми, які перебувають на обліку в кримінально – виконавчій інспекції. Директор місцевого центру Олександр Муха та начальник відділу взаємодії Валентина Волік розповіли присутнім про можливості та порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги дітям.

Присутні задавали питання щодо забезпечення їх права на безкоштовного адвоката, цікавилися умовами отримання послуг та  змінами до законодавства в сфері захисту прав дітей.

Захищаючи права дітей – дорослі захищають своє майбутнє. Інвестиції, вкладені у дитинство повертаються суспільству сторицею, тому працівниками центру розроблено заходи по роботі з дітьми та їх батьками.