назад
04.09.15

В Одесі проходить І Південноукраїнський форум Асоціації правників України

04-09 2015 форум ОдесаСьогодні, 04 вересня 2015 року, Асоціація правників України проводить І Південноукраїнський форум, у якому беруть участь понад 100 учасників – судді, представники державних органів, керівники юридичних фірм, практикуючі адвокати та юристи. Участь у роботі форуму бере директор Координаційного центру Андрій Вишневський.

На порядку денному програми форуму розглядаються найбільш актуальні питання  правозастосування саме в Одеському регіоні, а також найважливіші аспекти судової реформи та реформи адвокатури. Крім того, в рамках форуму – обговорення практичних питань діяльності адвокатів та представників судового корпусу.

Робота форуму триває у рамках панельних дискусій чотирьох тематичних сесій:

  • «Судова влада: потенціал розвитку», обговорення в якій стосується роботи Ради суддів України; питань незалежності судді, дисциплінарної відповідальності, права на доступ до правосуддя; практики ВСУ щодо застосування ЗУ «Про судоустрій та статус суддів» та ін.
  • «Адвокатура: можливості та перспективи», що включає обговорення питань реформування адвокатури, використання правових механізмів, наданих адвокату, при захисті клієнта; особливостей роботи адвоката у певних категоріях  справ та ін.
  • «Морське право: нові виклики та нестандартні рішення», обговорення у якій зосереджене навколо правових аспектів питань перебування українських моряків на суднах під іноземним прапором, здійснення їхнього захисту; викликів для судновласників та моряків у зв’язку із ситуацією в АР Крим.
  • «Реформа системи виконання судових рішень: чого очікувати?», що передбачає дискусію з приводу аналізу основних положень законопроектів «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», внесених Президентом на розгляд Парламенту; впровадження комбінованої системи виконання рішень шляхом модернізації служби державних виконавців та запровадження інституту приватних виконавців, співвідношення прав та обов’язків приватного та державного виконавця та ін.

Робота форуму триватиме цілий день.

Ознайомитись із програмою заходу

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter