назад

Правова допомога військовослужбовцям

image116 січня Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області відвідав начальник штабу – перший заступник начальника Херсонського зонального відділу Військової служби правопорядку полковник Богдан Лінчук.

В інтересах забезпечення захисту прав військовослужбовців була проведена робоча зустріч, під час якої Марина Єлисєєва, Олена Іпатенко та Богдан Лінчук обговорили спільні правопросвітницькі заходи в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та узгодили деякі положення майбутнього Меморандуму про співпрацю.

image2Сторони також обмінялися думками щодо реалізації пільг, передбачених чинним законодавством для учасників бойових дій, при оплаті комунальних послуг, вступу до вищих навчальних закладів, отриманні житла та земельних ділянок під індивідуальне будівництво тощо.

Богдан Лінчук звернув увагу на те, що найчастіше права військовослужбовців порушуються в питаннях соціального захисту, зокрема виплати грошового забезпечення та неправомірного притягнення до дисциплінарної відповідальності, що, без сумніву, буде враховано фахівцями системи БПД при плануванні подальшої роботи з вказаною цільовою аудиторією.

Окрім того, по завершенні зустрічі наш гість отримав буклети системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!», розроблені Міністерством юстиції України, які будуть передані військовослужбовцям та поповнять правові куточки у військових частинах області.