назад

Правова допомога жителям Великописарівського району

160309 21Якість правової допомоги, яку отримують жителі Великої Писарівки та району обговорили 9 березня під час круглого столу «Забезпечення якості правової допомоги жителям Великописарівського району».

У заході, що пройшов за ініціативи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, взяли участь заступник голови Великописарівської районної державної адміністрації Микола Петренко, директор місцевого центру Тамара Козир та начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Алла Мірошниченко.

Звертаючись до учасників круглого столу Микола Петренко зазначив, що сьогодні Охтирський місцевий центр забезпечує надання правової допомоги жителям Великописарівського району. Щомісяця фахівці центру проводять виїзні прийоми, у ході яких надають правові консультації .

Крім того, матеріали про роботу установи публікуються в районній газеті «Ворскла». Приємно  зазначити, що рекламні матеріали системи безоплатної допомоги розміщені в інформаційних куточках районної ради та адміністрації.

 У своєму виступі директор центру Тамара Козир зупинилася на основних положеннях Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розповіла про те, які послуги можна отримати в центрі правової допомоги, навела приклади успішних практик адвокатів та вручила присутнім буклети й листівки з інформацією  про систему безоплатної правової допомоги. 

Учасників зустрічі, а це були фахівці структурних підрозділів Великописарівської районної державної адміністрації, цікавило, хто може бути суб’єктом надання вторинної правової допомоги, у який термін вирішується питання щодо призначення адвоката тощо. У ході роботи учасники домовилися про проведення спільних заходів з метою забезпечення надання якісної правової допомоги жителям Великописарівщини.

Після завершення роботи круглого столу Тамара Козир зустрілася із заступником голови Великописарівської районної ради Валентиною Каднічанською. Мета зустрічі – вирішення питання щодо приміщення для роботи бюро правової допомоги, які почнуть свою роботу вже з 1 липня 2016 року.

160302 21

Цього ж дня відбувся виїзний прийом громадян в смт. Велика Писарівка, який провів начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко та головний спеціаліст цього ж відділу Олена Горбушко. Вони надали клієнтам роз’яснення з соціального, трудового, житлового та іншого цивільного питання.

Задля поширення інформації про діяльність Охтирського місцевого центру фахівці установи домовилися про розміщення буклетів та листівок у приміщенні автостанції.