назад

Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги жителям сіл Буринського району обговорювали на нараді з сільськими головами

160309 11Робоча зустріч  начальника відділу інтеграції Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентини Волік з сільськими головами Буринського району відбулася 3 березня.

Валентина Волік надала присутнім інформацію про соціальну програму Уряду України з надання безоплатної правової допомоги, розповіла про особливості роботи місцевого центру, територію обслуговування та детально зупинилася   про категоріях громадян, які мають право на безоплатну вторинну  правову допомогу.

«Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України. Потреба в послугах адвокатів, роботу яких оплачує держава, є високою, особливо у жителів сільської місцевості.

Тому забезпечення безперешкодного доступу до безоплатної правової допомоги – одне з найважливіших завдань. Одним із напрямів роботи, які необхідно впроваджувати спільними зусиллями,- створення пунктів онлайн-консультування на базі місцевих закладів освіти, культури, медицини, які залишилися та працюють у сільських населених пунктах»,- зазначила Валентина Волік.

Більшість запитань сільських голів стосувалося вирішення проблем учасників антитерористичної операції, які мешкають на території сільських рад та умов надання їм безоплатної вторинної правової допомоги.

160309 12

Результатом зустрічі є домовленість про початок реалізації проекту з інформування жителів чотирьох населених пунктів, вихідці з яких навчаються в Конотопському політехнічному технікумі.

Всі присутні отримали інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати», видані за сприяння Координаційного центру з надання правової допомоги.