назад

Правова освіта держслужбовців Сумщини

Фахівці системи безоплатної правової допомоги під час своєї діяльності співпрацюють з державними службовцями регіону в різних напрямках роботи. Тому важливою є обізнаність цих посадовців із сервісами системи БПД, проєктами, які реалізуються в області й спрямовані на правовий захист населення. Тож очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко проводить тематичні зустрічі з держслужбовцями на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади.

На зустрічі були присутні державні службовці апарату та структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації. Їх Олена Демченко інформувала про історію та передумови створення системи безоплатної правової допомоги в України, ознайомила із діяльністю центрів та бюро правової допомоги на Сумщині. Значну увагу зосередили на тих правових питаннях, з якими звертаються клієнти, а також які правові потреби наразі є в об’єднаних територіальних громадах.

Окремо обговорили ті зручні сервіси, які доступні для громадян, і за допомогою яких вони можуть швидко та зручно вирішити свої юридичні питання. Окрім цього акцентували увагу на співпраці з адвокатами, які надають свої послуги за рахунок держави для окремо визначених Законом категорій громадян.

«Так чи інакше ми з вами маємо головну спільну складову у своїй діяльності: вразливі категорії громадян, з якими спілкуємося та надаємо ту чи іншу допомогу. Тож варто консолідувати наші зусилля, обмінюватися досвідом та перенаправляти клієнтів у разі такої потреби», – зазначила директорка Регіонального центру Олена Демченко.