назад

Правовий лікнеп із земельних питань для мешканців краю– у пріоритеті

З метою покращення поінформованості мешканців територіальних громад Закарпаття щодо реалізації земельної реформи в Україні та проєкту Програма прискорення приватних інвестицій у сільське господарства, фахівці безоплатної правової допомоги проводять регулярні консультування громадян та правопросвітницькі заходи по всій області.
Зокрема, 5 серпня, заступник начальника Міжгірського бюро правової допомоги Тетяна Головка провела правопросвітницький захід для мешканців Міжгірщини на тему «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» у центральній бібліотеці.
Фахівець бюро ознайомила присутніх із новелами закону про земельну реформу. Зокрема, зазначила, що у березні 2020 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який набрав чинності з 1 липня 2021 року.
Тетяна Головка також надала роз’яснення з питань, які цікавили учасників заходу. Зокрема, щодо порядку приватизації земельних паїв та виділення їх в натурі. Фахівець зазначила, що
Присутній на заході директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець поінформував учасників заходу про їхнє право на правову допомогу за рахунок держави та можливість вирішення життєвих проблемних питань у правовому полі. Йшлося про право осіб, які перебувають під юрисдикцією України на БПД у кримінальних та адмінзатриманнях, цивільних справа тощо. Начальник відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру Оксана Дудаш ознайомила присутніх із пілотними проєктами, які реалізує система БПД. Зокрема, про програму «Волонтер БПД», долучатися до якої запросила усіх бажаючих.
Якщо вам потрібна правова допомога з будь яких питань, у тому числі – у галузі земельних правовідносин, ви можете:
зателефонувати за безкоштовним номером системи надання БПД – 0 800 213 103;
звернутися до місцевих центрів та бюро правової допомоги (контакти: https://www.legalaid.gov.ua/tsentry/);
відвідати дистанційні або мобільні пункти доступу до БПД, графік роботи яких можна дізнатися в найближчому місцевому центрі/бюро правової допомоги;
поставити запитання у месенджер Facebook-сторінки системи надання БПД: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid;
переглянути правові консультації на довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid» за посиланням: https://wiki.legalaid.gov.ua/;
скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням: https://bit.ly/3hwwgqR.