назад

Представники Миронівської сільської ради дізналися про особливості системи безоплатної правової допомоги

160329 21Спеціалісти Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели 28 березня тренінг для працівників Миронівської сільської ради на тему: «Безоплатна первинна правова допомога  населенню – українське законодавство та міжнародний досвід».

        Під час заходу особливу увагу учасників звернули на питання удосконалення організації надання безоплатної первинної правової допомоги, які мають надавати органи місцевого самоврядування.

         Інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна розповіла учасникам заходу основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині реалізації повноважень органів місцевого самоврядування щодо організації надання безоплатної первинної правової допомоги, зупинилася на основних засадах функціонування системами безоплатної правової допомоги у різних країнах світу.

Працівники сільської ради активно приймали участь в обговоренні проблемних питань, висловлювали свої пропозиції щодо удосконалення організації надання безоплатної первинної правової допомоги в Україні. Після закінчення тренінгу голова Миронівської сільської ради Петро Федорчук наголосив: «Проведення такого заходу для представників органу місцевого самоврядування значно підвищує кваліфікацію та загальну обізнаність, а це особливо важливо у зв’язку зі змінами у законодавстві, реформуванням органів державної влади».

В цей же день інтегратор центру Юлія Зацаринна   провела особистий прийом громадян та проконсультувала чотирьох жителів с. Миронівка з питань оформлення право власності на житловий будинок, порядку спадкування за заповітом, оформлення субсидії.

         Учасникам тренінгу та клієнтам виїзного прийому спеціаліст центру роздала друковані матеріали з інформацією хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, які правові послуги можна отримати у місцевому центрі та куди необхідно звертатися для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.