назад

Представники Охтирського МЦ інформували судову владу

OkM 1701 9   5 січня 2017 року директором Охтирського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамарою КОЗИР та начальником відділу правової інформації та консультацій Миколою КРАВЧЕНКО проведено інформаційно-роз’яснювальну зустріч із суддею Тростянецького районного суду Віктором Масловим.

Основною метою візиту було інформування щодо внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Тамара КОЗИР повідомила, що законодавчі зміни набирають чинності саме сьогодні, 5 січня.

 

OkM 1701 5

«Законодавчі новели посилюють соціальні гарантії у розрізі розширення кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу»,- додала вона.

Віктор Маслов висловив слова вдячності за юристів Тростянецького бюро правової допомоги, за їх високу кваліфікацію та відповідальність.

OkM 1701 14

Цього ж дня, у приміщенні бюро правової допомоги Миколою КРАВЧЕНКО було надано методичну допомогу працівникам бюро щодо питань внесення змін до статуту громадських об’єднань  та їх реєстрації.

OkM 1701 13

На сьогодні на Тростянеччині вже майже 90% громадських організацій внесли зміни до своїх установчих документів виконуючи вимоги чинного законодавства. Цей показник підтверджує високий рівень довіри до системи правової допомоги та вдале втілення проекту роботи центрів та бюро як «фронт-офісів» щодо прийняття та видачі документів для громадських організацій.