назад

Прес-конференція на тему « Надання безоплатної вторинної правової допомоги. Децентралізація надання послуг» у Бердянську

1 P818005018 серпня в прес-центрі Бердянського виконавчого комітету відбулася прес-конференція за участю Народного депутата України, радника Міністра юстиції України Олександра Дроздика, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області Тимофія Дудіна та директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павла Наливайка на тему «Надання безоплатної вторинної правової допомоги. Децентралізація надання послуг».

       Участь у прес-конференції також взяли начальник Бердянського міськрайонного управління юстиції у Запорізькій області Христина Подопригорова, директор Бердянського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Геннадій Бородатий, керуюча справами виконкому Наталія Гончарова, представники апарату райдержадміністрації, спеціалісти відділів районної та місцевої виконавчої влади, громадські об’єднання та формування, адвокатська спільнота, колектив Бердянського місцевого центру з надання БВПД, депутати місцевої та районної ради, представники місцевих ЗМІ.

       Розпочинаючи захід, Олександр Дроздик наголосив на тому, що відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають допомогу соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, є важливим кроком в розбудові правової держави. Народний депутат запевнив присутніх у тому, що Міністерство юстиції України і в подальшому буде втілювати в життя реформи, які будуть сприяти захисту громадян та задоволення їх потреб у якісних правових послугах. За словами Олександра Валерійовича, Міністрество юстиції буде державним адвокатом кожної людини.

     Тимофій Дудін проінформував присутніх про мережу громадських приймалень районних та міських управлінь юстиції у Запорізькій області, що надають правову допомогу мешканцям, розроблені для цієї мети методичні та інформаційні матеріали, а також наголосив на механізмах подальшої співпраці усіх суб’єктів надання правових послуг на рівні територіальної громади з метою захисту індивідуальних прав представників громади. Також Тимофій Миколайович зазначив, що децентралізація в системі надання послуг з боку Міністерства юстиції в першу чергу дає змогу боротися з проявами корупційної діяльності.

       Павло Наливайко зазначив, що метою надання безоплатної вторинної правової допомоги є забезпечення вільного доступу до правосуддя всім громадянам, розповів всім присутнім у чому полягає відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, розкрив зміст кожного з видів безоплатної правової допомоги. Директор Регіонального центру детально ознайомив присутніх з системою органів , які надають безоплатну вторинну правову допомогу, та порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також відзначив високі показники ефективності роботи системи і як свідчення цьому – довіра громадян до системи БВПД, яка постійно зростає. Окремо Павло Іванович звернувся до усіх присутніх ЗМІ з проханням довести до громадян інформацію про існування центру, його місцезнаходження, порядок та режим його роботи.

       Геннадій Бородатий повідомив присутніх про порядок та режим роботи Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, роз’яснив які категорії громадян є суб’єктами отримання безоплатної вторинної правової допомоги; зазначив, що з 1 липня 2015 до Бердянського місцевого центру звернулось 80 осіб, відносно 54 вже прийнято рішення про надання їм безоплатної вторинної правової допомоги; і запевнив, що працівники центру допомагають кожній особі, яка цього потребує.

   Різноманітні питання, що лунали з аудиторії, свідчили про зацікавленість гостей сьогоднішньої прес-конференції.

       Під час прес-конференції учасники ознайомили представників ЗМІ, органи влади та всіх присутніх з напрямами подальшого реформування в системі юстиції, децентралізаціїї надання послуг та конкретними реформами у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні.

P.S. Вже після закінчення прес-конференції, до Олександра Дроздика звернулися військовослужбовці із зони проведення АТО з різними соціальними питаннями та проблемами, з якими на сьогоднішній день стикаються українські герої, які зі зброєю в руках боронять нашу Батьківщину. Олександр Валерійович уважно вислухав, занотував та пообіцяв докласти максим зусиль для подолання тих соціальних проблемних питань, що склалися на сьогоднішній день у військових.

{module Foto_BRD_MC_PK_18.08.15}