назад

Прийомна сім’я як суб’єкт права на безоплатну правову допомогу

hust01    Сьогодні на Закарпатті у 62-х прийомних сім’ях знайшли родинний затишок 382 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування. Одна з таких родин, яка виховує двох дітей, 17 серпня побувала на прийомі у Хустському місцевому центрі з надання БВПД.
    Родина, що проживає у селі Велятино, має соціальну і матеріальну підтримку від держави. А з 1 липня вона також отримала право на безоплатну юридичну допомогу в питаннях, що стосуються правового захисту дітей. Відповідну норму передбачено пунктом 2 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Тож відтепер члени прийомної сім’ї як законні представники дітей можуть для захисту їх майнових прав, оформлення процесуальних документів тощо скористатися послугами адвоката, роботу якого оплатить держава.

    Більш детально про порядок надання БВПД дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування розповіли родині фахівці місцевого центру. «Правова обізнаність прийомних батьків та батьків, які є опікунами чи піклувальниками, про механізми захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування дозволить дітям вищезазначених категорій та батькам-вихователям почувати себе більш захищено та впевнено планувати свої подальші дії» – зазначила директор центру Наталія Дубчак.

hust01

hust02