назад

Про бронювання військовозобов’язаних на Українському радіо: Суми

Питання воєнного часу, як ніколи актуальні. Одне із топових правових питань пов’язане із призовом військовозобов’язаних осіб, відстрочкою та бронюванням. Для того, щоб жителі громад були ознайомлені із цим питанням та могли безпосередньо скористатися такою інформацією за потреби, юрист системи БПД Сумщини Ігор Шпак розповів про всі його нюанси на Українському радіо: Суми.
Начальник відділу контактного центру Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Ігор Шпак розповів про спектр питань, з якими телефонують українці за єдиним номером системи БПД 0 800 213 103 під час воєнного часу.
Актуальність питання призову військовозобов’язаних осіб, відстрочкою та бронювання зрозуміла, так як в Україні активно відбувається мобілізації захисників. Разом з тим повсякчасні зміни законодавства викликають багато питань у пересічних громадян щодо цієї тематики.
«Бронювання військовозобов’язаних у воєнний час здійснюється за рішенням Мінекономіки з метою забезпечення функціонування органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ і організацій, зокрема уповноважених банків, які задовольняють потреби ЗСУ, інших військових формувань, населення»-, роз’яснив правник Регіонального центру.
Відповіді на ці та інші питання можна перослухати запосиланням – https://bit.ly/3OBcpbk .