назад

Про ініціативу Уряду дізнались мешканці Бериславського та Великоолександрівського районів Херсонської області

Питання зменшення тарифів та якість отримуваних житлово-комунальних послуг турбує кожного з нас. Яким буде розмір нових тарифів на послуги з постачання тепла та гарячої води? Як домогтися чесних і справедливих тарифів? Як захистити права споживачів? Саме ці ключові питання інформаційної кампанії «Чесна платіжка» стали предметом обговорення під час семінарів, круглих столів, тематичних бесід, які протягом липня провели фахівці Бериславського місцевого центру з надання БВПД.

24 липня для відвідувачів територіального центру соціального обслуговування (ТЦСО) фахівчиня Бериславського місцевого центру з надання БВПД Оксана Єрмакова провела бесіду на тему «Захищайте свої права». Вона детально пояснила, як діяти в разі отримання нечесної платіжки та як домогтися перерахунку вартості опалення.

Правороз´яснювальні заходи на тему «Захист прав споживачів житлово-комунальних послуг» провела 19 та 23 липня інтегратор Бериславського місцевого центру Катерина Кравчук для працівників  Бериславського районного центру соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді та центральної районної бібліотеки.
В ході обговорення актуальних питань Катерина Кравчук повідомила про  інформаційну кампанію «Чесна платіжка», яка передбачає впровадження механізмів встановлення справедливих цін на тепло і гарячу воду.

Присутні на заходах соціальні працівники та працівники бібліотеки дізнались про прийняту Кабінетом Міністрів постанову, яка регулює ціни на гарячу воду по всій території України, і що перерахунок вартості послуг за новими тарифами має бути здійснений  відповідними органами місцевого самоврядування до 1 вересня 2019 року.

Разом з тим фахівчиня місцевого центру запропонувала аудиторії чіткий покроковий алгоритм дій захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг у разі отримання нечесної платіжки.

Наболілим питанням було присвячене й засідання круглого столу на тему: «Зміни до законодавства про комунальні послуги», яке 12 липня провела фахівчиня Великоолександрівського бюро правової допомоги Тетяна Букач.
Під час зустрічі з колективом центральної районної бібліотеки спеціалістка бюро проінформувала присутніх щодо рішення Уряду про встановлення максимально допустимих граничних тарифів на постачання теплової енергії та гарячої води та способах захисту своїх прав у разі отримання нечесної платіжки.

Дізнались про ініціативу Уряду й безробітні, які перебувають на обліку в  районному центрі зайнятості: 12 липня фахівчиня Бериславського місцевого центру Валентина Герасимчук провела для них семінар на тему: «Чесна платіжка».

Вона  розповіла про ініціативу Міністерства юстиції спільно із системою БПД та інформаційну кампанію «Я маю право на чесну платіжку». У підсумку всі учасники просвітницьких заходів отримали не тільки корисну інформацію щодо ініціатив Уряду та інформаційної кампанії «Чесна платіжка», але й дізналися, як за допомогою онлайн калькулятору можна самостійно розрахувати ціну за отримані послуги на гарячу воду та тепло. Скористатися онлайн-калькулятором послуг можна зайшовши на сайт Міністерства юстиції України за посиланням:  https://minjust.gov.ua/pages/calc-service

До того ж інформаційні стенди установ, які відвідали фахівці системи БПД, поповнилися друкованими матеріалами з правовими консультаціями та контактами Бериславського місцевого центру з надання БВПД, серед яких і буклет «Не переплачуйте за тепло та гарячу воду», з яким ми пропонуємо ознайомитися/завантажити і нашим читачам.