назад

Про механізм безоплатної правової допомоги говорили на зустрічі з військовослужбовцями в Коропському районному військовому комісаріаті

2015 06 25cho zoom width 22531 жовтня 2016 року головний спеціаліст відділу «Коропське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Музиченко провів робочу зустріч з військовим комісаром Олександром Кальченком, колективом Коропського районного військового комісаріату та військовослужбовцями, які проходять службу за контрактом.

Метою проведення даного заходу є підвищення рівня правової інформованості громадян з питань реалізації та захисту їх прав, свобод та законних інтересів. Саме працівники районних військових комісаріатів є посередниками між державними органами і військовослужбовцями, членами родин мобілізованих з питань, що стосуються соціального захисту, земельних та житлових питань. Ігор Музиченко проінформував присутніх про функції бюро правової допомоги щодо надання консультацій і роз’яснень з правових питань, складання документів правового характеру, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги. Фахівець бюро правової допомоги детально роз’яснив які категорії громадян мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, порядок розрахунку середньомісячного сукупного доходу сім’ї. При цьому акцентував увагу присутніх, що ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у разі звернення за наданням безоплатної вторинної правової допомоги стосовно питань, пов’язаних з їх соціальним захистом, пред’являють паспорт або інший документ, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків та посвідчення встановленого зразка. Для прикладу, розповів про випадки звернення учасників АТО стосовно стягнення недоплаченої щорічної разової грошової допомоги як учаснику бойових дій до 5 травня. Спеціалісти районного військового комісаріату також зазначили, що такі звернення надходили і від воїнів –афганців.
На завершення зустрічі Ігор Музиченко продемонстрував присутнім плакат про механізм безоплатної правової допомоги та зазначив, що в районі діє Програма розвитку безоплатної правової допомоги населенню Коропського району на 2016-2018 роки, прийнята 18 березня 2016 року на сесії районної ради. Також з військовим комісаром Олександром Кальченком досягнуто домовленості про подальшу співпрацю Коропського бюро правової допомоги та Коропського районного військового комісаріату.
Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 18-00 до Коропського бюро правової допомоги за адресою: смт Короп, вул. Успенська, 2, тел: (256) 2-12-90, 2-12-62, до Менського місцевого центру з надання БВПД за адресою:
м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01
E-mail:mena.chernihiv@legalaid.gov.ua.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103