назад

Про останні зміни в земельному законодавстві говорили з мешканцями Козятинської громади

Напрям діяльності системи безоплатної правової допомоги, пов’язаний з покращенням правової обізнаності громадян у сфері земельних відносин, залишається актуальним навіть у воєнний час. Тож юристи Козятинського місцевого центру продовжують реалізацію проєкту “Програма прискорення приватних інвестицій у сільське господарство” та надають консультації із земельних питань жителям міст та сіл як у виїзному режимі, так і в онлайн-форматі.

У минулому році земельне законодавство вже неодноразово зазнавало змін і останні вагомі нововведення відбулися 19 листопада 2022 року з набранням чинності  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель».

Фахівчині Козятинського бюро правової допомоги Аліна Бондарчук та Марина Лавренюк забезпечили консультування громадян в приміщенні міської публічної бібліотеки. Зокрема, відвідувачів установи цікавили наступні питання:
  • особливості для раніше укладених договорів оренди земельних ділянок;
  • оподаткування землі;
  • заборонені операції відносно земельних ділянок тощо.

Юристки Липовецького бюро правової допомоги Олена Свірська та Крістіна Соляр відвідали Скитський старостинський округ аби відповісти на питання землекористувачів та землевласників щодо земельних відносин в умовах воєнного стану. Жителі запитували за оформлення ділянки під будинком; як розірвати договір оренди земельної ділянки; як здійснити продаж земельної ділянки тощо.

Громадяни відзначили, що для них важливо, що завдяки роботі консультаційних пунктів, прямій телефонній лінії 0-800-213-103 та онлайн ресурсам системи БПД, їм доступно та зручно отримувати правову допомогу з актуальних питань, що виникають час від часу.