назад

Про право на безоплатну правову допомогу інвалідам із вадами слуху розповіли у Дніпродзержинську

2015111011235110 та 11 листопада 2015 року працівники Дніпродзержинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли про безоплатну правову допомогу особам з вадами слуху.

10 листопада працівники Дніпродзержинського місцевого центру з надання БВПД провели зустріч із представниками Дніпродзержинської обласної організації УТОГ, під час якої розповіли про можливості отримання безоплатної правової допомоги інвалідам, які мають вади слуху. 

Чимало людей  зіштовхуються зі складнощами щодо захисту своїх прав та інтересів та доступу до правосуддя. Найбільш гостро це відчувається, коли мова йде про людей, які мають певні фізичні вади. Однією із таких категорій є глухі люди. Директор Дніпродзержинського місцевого центру Сергій Лисак за допомоги дактилолога Ольги Шкурко роз’яснив членам організації дію Закону України «Про безоплатну правову допомогу», порядку звернення до центру, та як це можливо найліпше зробити людям із певними фізичними обмеженнями.

11 листопада працівники Дніпродзержинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели зустрілися із працівниками Дніпродзержинського учбово-виробничого підприємства Українського товариства глухих. Розмова відбулася за підтримки заступника директора з кадрових та соціальних питань Раїси Хижниченко  та перекладача жестової мови Лідії Дегтяренко .

Зустріч проходила на території підприємства, в котрому працюють декілька сотень осіб, і всі вони є інвалідами через вади слуху. Такі громадяни, в разі потреби, мають право отримати якісну безоплатну вторинну правову допомогу бюджетним коштом.  Начальник відділу по взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Давид Тигранян розповів присутнім про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, та які документи необхідно надати до центру для її отримання.

                Наприкінці обох зустрічей працівники Дніпродзержинського місцевого центр з надання БВПД роздали присутнім друковані матеріали, в яких вказані контактні дані центру та вичерпна інформація щодо його роботи.

20151110114428

20151111113115