назад

В медіа-центрі «Днепр пост» відбулася пресс-конференція та підписання меморандуму про спільну діяльність з ГО «Правозахисна Група «СІЧ».

112 листопада 2015 року в медіа-центрі «Днепр пост» відбулася пресс-конференція «Надання безоплатної правової допомоги переселенцям і учасникам АТО: як здійснюється взаємодія державних і громадських приймалень».

У пресс-конференції взяли участь Директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба, Директор Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ліна Сергієва та директор ГО «Правозахисна Група «СІЧ» Дмитро Рева.

Учасники конференції розповіли про засади та пріоритети своєї роботи, поділилися досвідом та планами щодо захисту прав людей та надання безоплатної правової допомоги.

Усвідомлюючи необхідність спільних дій, спрямованих на створення сталих партнерських відносин, 12 листопада 2015 року Регіональним Центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області, вісьмома місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області та Громадською організацією «Правозахисна Група Січ» підписано меморандум про спільну діяльність щодо надання безоплатної правової допомоги.

Основними напрямами співпраці визначили забезпечення права осіб на безоплатну правову допомогу в Дніпропетровській області, організацію надання кваліфікованої безоплатної правової допомоги учасникам АТО, членам сімей загиблих, внутрішньо переміщеним особам та іншим незахищеним верствам населення.

Планується сумісна реалізація правових, правопросвітницьких та навчальних програм і проектів, розроблення інформаційних продуктів, а також проведення спільних комунікативних та інших заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіти населення.

Довідково: ГО «Правозахисна Група «Січ» була зареєстрована у липні 2014 року, у тому ж місяці на основі ГО «Правозахисна Група «Січ» була відкрита дніпропетровська громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ). ГО «Правозахисна Група «Січ» є неприбутковою та неполітичною організацією та спрямована на роботу в кількох напрямках: допомога особам, чиї права порушені, зокрема учасникам АТО, вимушеним переселенцям, представникам волонтерського руху; гуманітарні та благодійні місії, громадські розслідування резонансних справ та фактів порушення прав людини; правове просвітництво, пропаганда правозахисних ідей через публічні та освітні заходи; аналіз стану з правами людини в Україні відносно окремих осіб та певних категорій.

3

2

4