назад

Про право на БПД та систему, яка сприяє громадянам у реалізації цього права поінформували чернівчан та гостей міста

2017 07 10R18-9 липня 2017 року у Чернівцях відбулося традиційне міське свято «Петрівський ярмарок», на який завітало чимало містян, жителів області та гостей із сусідніх областей.

Цього року це ювілейний «Петрівський ярмарок», під час якого було презентовано виставки-продаж товарів народного споживання, продукції місцевих та вітчизняних товаровиробників, будівельної галузі, меблів, сфери послуг, виробів майстрів народних ремесл тощо.

До участі у заході долучилися і фахівці системи безоплатної правової допомоги регіону, які провели інформування відвідувачів у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка та прилеглих до нього вулицях, інших основних вулицях та головних площах міста.

2017 07 10R2Представники Регіонального та Чернівецького місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги нагадали громадянам про їхні права та гарантії їх захисту, у тому числі про право на безоплатну правову допомогу, а також розповсюдили інформаційні тематичні матеріали, зокрема про те, як це право реалізувати на практиці.

Важливо, що доволі багато чернівчан та гостей міста з цікавістю поставилися до такої інформаційної акції та участі у заході працівників системи безоплатної правої допомоги краю, охоче запитували інформаційні буклети, контактну інформацію, цікавилися діяльністю системи БПД, просили правових порад тощо.

Зазначена інформаційна акція проведена спільно з представники структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції У Чернівецькій області, які поінформували громадян про результати реформ Міністерства юстиції України та нові можливості, якими вже сьогодні можуть скористатися громадяни (Пілотний проект «Шлюб за добу», запуск он-лайн будинку юстиції на всеукраїнському рівні, вручення Свідоцтва про народження відразу у пологових будинках та ін.).

2017 07 10R3Переглянути світлини заходу можна тут.

Довідково! «Петрівський» ярмарок – справа історична. Дійство щороку проводять за давніми традиціями, що супроводжують його від 18 сторіччя. На той час територія Чернівців простягалась на південь від центру, а на іншій території не було нічого, лише пустир, який з 1786 року використовували в якості площі під ярмарок. Відтоді стало традицією влітку на два тижні проводити торгівлю, яка тривала зазвичай від 29 червня по 14 липня. У зв’язку з тим, що ярмарок завершувався святом Петра і Павла, його було вирішено називати Петрівським ярмарком.

На сьогоднішній день «Петрівський ярмарок» являє собою міське свято для чернівчан та гостей, яке триває зазвичай два дні – суботу та неділю близько до свята Петра і Павла та не обходиться без продажу товарів різного призначення, презентацій послуг та товарів, а також сувенірів та продукції народних майстрів тощо.

Контактна інформація про систему БПД регіону!

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області: м. Чернівці, вул. Аксенина, 5, тел. (0 372) 55 31 38.

Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51 36 12, 51 36 14.

Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2 31 58.

Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2 02 01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).