назад

Про правовий захист неповнолітніх говорили з центрами соціальних служб в Івано-Франківській області

З метою поглиблення співпраці з відповідальними структурами Прикарпаття щодо захисту прав дітей в середині листопада відбулась онлайн-зустріч керівництва Регіонального центру з надання БВПД в області та службою у справах дітей Івано-Франківської області.

Модератором зустрічі виступив директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ростислав Микитюк.

З привітальним словом до 43-х представників територіальних громад Прикарпаття звернувся директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Михайло Євчук.

 

 

«На Івано-Франківщині працює система БПД, яка забезпечує надання її всім верствам населення. Хочу зазначити на тісній співпраці громад зі системою БПД на місцях. У нас є стаціонарних 18 точок доступу до БПД, зокрема 3 місцеві центри з надання правової допомоги в Івано-Франківську, Калуші та Коломиї та бюро правової допомоги. Для того, щоб отримати консультацію або з’ясувати будь-яке питання правового характеру необхідно зателефонувати на номер 0 800 213 103. Окрім того, зайшовши в гугл-плей, де можна завантажити додаток «Безоплатна правова допомога», в якому розміщено правові консультації, Закон України «Про безоплатну правову допомогу», а також знайти найближчу точку доступу до БПД. У співпраці з громадами працівники місцевих центрів, бюро правової допомоги організовують виїзди з урахуванням карантинних обмежень. Ми готові консультувати громадян і через онлайн-застосунки ZOOM або MEET.

Координаційний центр з надання правової допомоги  разом з Генеральною прокуратурою України впроваджують проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», що полягає у налагодженні ефективної комунікації між неповнолітніми і потерпілими від вчинених ними злочинів з метою забезпечення відшкодування заподіяної шкоди у кримінальних провадженнях щодо злочинів невеликої та середньої тяжкості, вчинених неповнолітніми для максимально раннього виведення неповнолітніх правопорушників із кримінального процесу з обов’язковим ужиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання повторним злочинам».

 

Івано-Франківським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з начальницею відділу з питань правової роботи, усиновлення, опіки, піклування та сімейних форм виховання дітей службою у справах дітей облдержадміністрації Марією Євчук з відповідними підрозділами міських, селищних, сільських рад з питань розвитку соціальних послуг з підтримки дітей, сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, також обговорювали питання організації соціальної роботи, надання соціальних послуг в громадах, важливості введення ними посад фахівців із соціальної роботи для якісного виконання завдань, які поставлені державою в сфері надання базових соціальних послуг.