назад

Про реалізацію програми відновного правосуддя та волонтер БПД говорили зі студентами Університету Короля Данила

З метою ознайомлення з проектами системи безоплатної правової допомоги 20 вересня  фахівці Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області завітали до студентів Університету Короля Данила спеціальності «Право».

Фото 2

Зі вступним словом до студентів виступили завідувач кафедри права, кандидат юридичних наук, доцент Ігор Огерук, директор Науково-дослідного інституту імені Академіка Івана Луцького Університету Короля Данила, доктор юридичних наук, професор Роман Луцький, які наголосили на важливості співпраці зі системою безоплатної правової допомоги на Прикарпатті.

Фото 3

Про систему безоплатної правової допомоги розказав студентам вузу заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук. Він наголосив на особливостях надання первинної та вторинної правової допомоги, ознайомив з проектами, які реалізуються на Прикарпатті.

Фото 4,5

Начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в області Мирослава Аннюк ознайомила слухачів про реалізацію пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені злочину» на базі системи надання безоплатної правової допомоги, який проводиться в Івано-Франківській області, в частині забезпечення залучення учасників «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені злочину», їх ресоціалізацію та запобігання повторним злочинам (корекційні та навчальні програми, послуги, гуртки, проекти). Вона зауважила, що проект впроваджується Міністерством юстиції України, Генеральною прокуратурою України на базі системи надання безоплатної правової допомоги.

Фото 6

Наприкінці зустрічі зі студентами заступник начальника відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Наталія Шотурма розказала студентам Університету Короля Данила спеціальності «Право» про запроваджений в Україні проекту «Волонтер БПД», метою якого є сприяння центрам з надання БВПД у здійсненні їх функцій, зокрема, щодо забезпечення доступу людей до безоплатної правової допомоги та інформування населення про діяльність системи. Фахівчиня системи БПД ознайомила з основними напрямами здійснення волонтерської діяльності: участь у підвищенні правової свідомості, культури та обізнаності населення (правопросвітництво), зокрема участь у заходах з інформування громадян про право на БПД та порядок його реалізації участь в забезпеченні доступу населення до БППД та БВПД, зокрема сприяння у розміщенні інформації, здійснення перенаправлення, комунікація з об’єднаними територіальними громадами, органами місцевого самоврядування, громадських організацій; сприяння взаємодії центрів з партнерськими організаціями. Студентів зацікавила інформація про волонтерство, і вони пообіцяли зареєструватись, щоб взяти участь у проекті.