назад

Про те, як захистити свої права дізналися вихованці школи учнівського самоврядування “Сузір’я лідерів”

1

Які права має кожна дитина? Чи обов’язково враховувати думку дитини при вирішені питань, що стосуються її життя? Які права можуть реалізувати діти з 14, а які з 16 років? Яка відповідальність передбачена за правопорушення, вчинені неповнолітніми? А головне — куди звернутися за захистом своїх прав та хто має на це право? Відповіді на усі ці питання дала Юлії Міхнова під час тематичної зустрічі із учнями школи учнівського самоврядування “Сузір’я лідерів” Сарненського будинку дітей і молоді.


Вихованці вищезгаданої школи як ніхто повинні бути обізнані про свої права та знати як їх захистити, бо лідер — це не тільки той хто попереду, а й той хто має бажання використовувати свою енергію та здібності заради допомоги іншим. Тому директор Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Міхнова завітала до школярів аби детальніше розповісти про права дітей та їх захист в разі порушення.

2

Логічним завершення заходу стало обговорення напрямів подальшої співпраці щодо проведення правопросвітницьких заходів для вихованців школи із її керівником Галиною Бікус на наступний навчальний рік.

3