назад

Про важливість сімейних радників говорили під час прес-конференції у Львові

RC radnykyЧому сімейні радники потрібні у Львові? Реальні історії з життя – такою була тематика прес-конференції, яку провели представники Головного територіального управління юстиції у Львівській області за участі представників Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області, сімейної радниці, управління державної виконавчої служби, патрульної поліції та соціальної служби 6 грудня.

Спікери обговорювали проблему домашнього насильства в регіоні, статистику звернень та реальні історії з життя мешканців.

Очільник Головного територіального управління юстиції Тарас Грень відзначив важливість ініціативи «Сімейні радники» та представив присутнім учасників: сімейну радницю Надію Філінську-Іваньо, директора Регіонального центру з надання БВПД Ігора Микитина, в.о.начальника управління ДВС в області Ігора Титлу, представника патрульної поліції Олега Мельника та фахівця відділу соціальної роботи ЛМЦСС Ігора Возняка.

«На Львівщині 8 людей отримали адвоката для надання безоплатної правової допомоги потерпілим від насильства в сім’ї, – зазначив Ігор Микитин.

Директор Регіонального центру наголосив, що механізм вже запрацював.

«Ми раді з того, що в нас є перша подяка адвокатові від матері стосовно виплати аліментів», – відмітив Ігор Микитин.

У свою чергу Надія Філінська-Іваньо назвала цифру людей, які звернулись до неї на особистий прийом упродовж трьох тижнів роботи – це 12 мешканців області. За її словами, люди звертаються з надзвичайно широким спектром питань, однак багато з них стосуються домашнього насильства. «Є люди зі Львова і з області, багато має сміливість приїхати з районів», – зазначила сімейна радниця.

Учасники прес-конференції активно обмінювались думками, також спікери погодились, що проблема є комплексною, позаяк стосується виховання суспільства в цілому.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).