назад

Про зміни у законодавстві на період дії воєнного стану говорили на Срібнянщині

З метою підвищення рівня правової обізнаності суб’єктів пробації про зміни у законодавстві на період дії воєнного стану, а також надання консультаційної підтримки, 28 березня завідувач Срібнянського бюро правової допомоги Дмитро Вовчук здійснив прийом громадян та провів інформаційно-роз’яснювальну роботу серед працівників та осіб, що перебувають на обліку у Прилуцькому районному секторі №2 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області.
Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. Присутні отримали роз’яснення основних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу», дізналися про види правових послуг, які можна отримати у бюро правової допомоги, а також ознайомилися із правовими наслідками, що їх чекають у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.
Окрім того, в ході спілкування із працівниками та відвідувачами установи Дмитро Вовчук розповів про соціальні права та гарантії ВПО та нагадав про необхідність фіксування воєнних злочинів на відповідних платформах Міністерства юстиції України.
Під час прийому громадян за правовою допомогою звернулося 3 особи, яких цікавили питання: встановлення права власності на нерухоме майно, порядок отримання паспорта громадянина України у разі його втрати, визначення місця проживання дитини у разі розірвання шлюбу подружжям та інше.
На завершення правник залишив інформаційні буклети системи БПД із зазначенням контактних телефонів та адресою розміщення бюро
В умовах воєнного стану найзручніший спосіб отримати консультацію – це зателефонувати за єдиним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн.
Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua