назад
11.12.18

“Пробація – можливості для змін”

IMG e87dcc00121909b88ee6cefabb80d113 VСпівробітники Третього київського місцевого центру з надання БВПД на запрошення начальника Дарницького районного відділу з питань пробації філії державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області Наталі Гаркави відвідали Національну фотовиставку «Пробація – можливості для змін».

Метою Національної фотовиставки є формування розуміння, що таке пробація та чому вона є більш корисною для суспільства, ніж позбавлення волі правопорушників, а також сприяння залученню органів місцевої влади та неурядового сектору до реабілітації людей, які звільняються з місць позбавлення волі.

vystavka

Довідково: Проба́ція — це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

   З метою створення повноцінної системи пробації в Україні у 2018 році було створено єдину Державну установу “Центр пробації” з підпорядкуванням їй уповноважених органів з питань пробації, удосконалено організаційну структуру, механізм використання фінансових, матеріальних та технічних умов функціонування органів пробації для ефективного використання поставлених завдань.

У період наглядової пробації щодо засуджених здійснюється:

Нагляд — заходи, які здійснюються органом пробації за місцем проживання, роботи та навчання засуджених з метою дотримання обов’язків, визначених законом та покладених на них судом.

Соціально-виховна робота — заходи, що проводяться за індивідуальним планом роботи із засудженим з урахуванням оцінки ризиків вчинення повторних кримінальних правопорушень та передбачає диференційований підхід під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги; сприяння працевлаштуванню; залучення до навчання; участь у виховних заходах та соціально корисній діяльності; проведення індивідуально-профілактичної роботи.