назад

У Полтаві говорили як можна захистити свої права завдяки системі БПД

DSCN1909

11 грудня 2018 року у приміщенні обласного комунального інформаційного агентства «Новини Полтавщини» відбулася прес конференція на тему «Захист прав людини у системі безоплатної правової допомоги», яка проведена у рамках Всеукраїнського тижня права.

Захід мав на меті поінформувати як діяти у випадку порушення своїх законних прав та інтересів, як громадяни можуть захистити свої права, звернувшись до фахівців системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які співпрацюють з системою.

Модератором заходу виступив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області Олександр Черчатий.

Очільник системи безоплатної правової допомоги області розповів про правові можливості системи, поінформував про результати роботи системи протягом поточного року.

«Реалізуючи завдання щодо надання безоплатної правової допомоги, в першу чергу ми ставимо собі за мету захистити інтереси пересічних громадян, які через свою соціальну вразливість не можуть дозволити собі оплатити послуги адвокати. Захищаючи інтереси клієнтів ми відповідально та ретельно підходимо до кожної справи вивчаючи матеріали, спілкуючись з кожним клієнтом, адже для нас головне,, щоб громадяни залишалися задоволені якістю правових послуг, які вони отримують від фахівців системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які співпрацюють з нами», – повідомив Олександр Черчатий.DSCN1816

Керівник системи БПД області зазначив про те, що фахівцями системи безоплатної правової допомоги постійно вживаються заходи задля охоплення правовою допомого якомога більшої кількості громадян. З цією метою діють дистанційні та мобільні пункти доступу до безоплатної правової допомоги.

Важливим напрямком забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги є надання адресної допомоги громадянам, які за станом здоров’я не можуть самостійно відвідати Центри. Надання адресної правової допомоги для таких категорій громадян постійно практикується місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Адвокат, Олександр Клименко, повідомив присутнім про те, як захистити свої права саме у кримінальному процесі завдяки системі БПД, навів приклади успішного захисту прав клієнтів. За його словами за кожною справою стоїть доля людини і тому від якості наданих послуг залежить те чи буде людина та свободі чи залишиться за гратами.DSCN1827

З виступів начальниці відділу представництва Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Ірини Сидоренко та начальника Новосанжарського бюро правової допомоги Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрія Чернухи   представники мас-медіа дізналися про те, як можна захистити свої права завдяки системі БПД у цивільному та адміністративному процесі, навели приклади успішного захисту прав клієнтів.     DSCN1836

 

DSCN1850   

Клієнтка системи БПД Юлія Мороз, повідомила про те, як їй вдалося завдяки системі БПД домогтися виплати аліментів на повнолітню дитину, яка продовжує навчання, стягнути додаткові витрат на утримання дитини, визнати особи такою, яка втратила право на користування жилим приміщенням. Тобто клієнтка неодноразово звертається до місцевого центру і знає як вирішувати повсякденні питання у правовий спосіб.DSCN1896

Клієнтка системи БПД Марія Зімівець розповіла свою життєву історію та про те, як їй вдалося захистити себе він домашнього тирана і як їй у цьому допомогли фахівці бюро правової допомоги.

«Я раджу жінкам не мовчати, коли відбувається насильство відносно них та обов’язково звертатися за правовою допомого для того, щоб вберегти своє життя та здоров’я», – додала вона.DSCN1901

Михайло Косик повідомив про те, як йому вдалося домогтися виплати пенсії як державному службовцю завдяки фахівцям системи БПД та порадив у випадку виникнення правових питань обов’язково звертатися до фахівців системи безоплатної правової допомоги, які нададуть якісну юридичну допомогу.DSCN1876

Організатори прес-конференції висловили сподівання, що заходи подібного формату будуть проводити постійно, задля того, щоб громадяни знали, що вони дійсно можуть захисти свої права і є яскраві, реальні приклади цього.DSCN1791

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел.. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги   знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17 (у дворі суду), тел. (05361) 61-120.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.