назад

«Захист прав і свобод людини»: правова година для засуджених

чорнобаїіське бпд   засуджені210 грудня 2018 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права керівником Чорнобаївського бюро правової допомоги Інною Копійкою спільно із керівництвом Чорнобаївського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області проведено правову годину на тему: «Захист прав і свобод людини» на базі бюро для засуджених, які перебувають на обліку у секторі.

Присутніх поінформовано, що людина, її права і свободи становлять у правовій державі найвищу соціальну цінність. Гарантування прав і свобод людини є головним обов’язком держави, держава відповідальна перед людиною та суспільством за свою діяльність.

Так, в Конституції України окремий розділ присвячено правам і свободам людини і громадянина. Стаття 21 Конституції України визначає, що всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Відповідно до статті 22 Основного Закону держави права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

Кожному учаснику заходу вручено інформаційну брошуру щодо своїх прав та тематичні буклети проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!»