назад

В Одесі для школярів провели правову гру «БУЛІНГ off»

bul 40Сьогодні, 11 грудня 2018 року, учні школи №52 дізналися, що таке булінг, як його виявити та куди звернутися за допомогою. Зігравши в гру «БУЛІНГ off», яка була організована центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, діти намагалися зрозуміти проблему булінгу, його видів, способи та стратегій захисту від нього.

Булінґ (від англ. bully – хуліган, задирака, грубіян, «to bully» — задиратися, знущатися) – тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресивної поведінки, щоб заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини.

На виховному уроці з нагоди Всеукраїнського тижня права діти переглянули декілька соціальних роликів, які демонструють, що відчувають насправді жертви булінгу, дізналися, куди можна звернутися за допомогою та як самому надати підтримку постраждалим від цього явища.

Поговорили і про наслідки шкільного насилля: занижену самооцінку, самотність, часті прогули у школі, неврози, суїцидальні наміри.

Фахівець Другого одеського міського центру Руслан Станіславів роз’яснив учням, що розрізняють фізичний, психологічний, економічний, кібербулінг, сексуальний булінг.

Клас розділили на 4 групи, кожна з яких зобразила ситуацію, яка демонструвала б види шкільного насильства. Діти «приміряли» на себе рої агресора, жертви, психолога, батьків, поліцейського.

bul 1

bul 4

bul 7

bul 9

bul 10

bul 11

bul 17

bul 18

bul 21

bul 22

bul 24

bul 26

bul 27

bul 29

bul 30

bul 31

bul 35

bul 36

bul 37

bul 39

bul 40

bul 41