назад

Продовження проведення навчання працівників місцевих центрів

151023 11На виконання Плану Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області на IV квартал щодо проведення навчань працівників місцевих центрів, 23 жовтня 2015 року у приміщенні регіонального центру проведено чергове навчання працівників місцевих центрів. 

Метою даного заходу стало роз’яснення методики обчислення розміру винагороди адвокатів,які надають БВПД не тільки у вигляді звичайної лекції, а й конкретно розгляд та обговорення виникаючих питань на прикладах.

 Із вступним словом до присутніх звернулася директор регіонального центру Олена Демченко, яка наголосила на актуальності та необхідності проведення заходів такого типу, адже саме під час загального розгляду конкретних справ на практиці можна отримати відповіді на виникаючі питання.

151023 12

Заступник директора Валентина Волобуєва акцентувала увагу на тому, як правильно визначити категорії громадян, які підпадають під надання безоплатної вторинної правової допомоги, які документи необхідні та яким чином їх потрібно оформлювати для того, щоб допомога надавалась якісно, швидко та ефективно. Працівниками місцевих центрів було задано багато питань про методику обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу по цивільним справам з якими вони стикнулися на практиці. На дані питання заступником директора були надані вичерпні відповіді.

151023 13

Головний спеціаліст відділу фінансів та контрактно – договірної роботи Юлія Омельченко звернула особливу увагу на методичні рекомендації Координаційного центру щодо прийняття та перевірки актів, які направляються до регіонального центру, а саме етапи проходження акта від місцевого центру до регіонального. Зауважено було і те, що під час повернення акта на доопрацювання регіональному центру загальний строк припиняється та продовжується після повторної здачі адвокатом. Працівників місцевих центрів досить зацікавило практичне застосування деяких положень методики обчислення розміру винагороди адвокатів по кримінальним справам, а саме зміна складу суду, мінімальний розмір покарання, зміни правових кваліфікацій злочину. На дані питання працівниками регіонального центру надано вичерпні відповіді.

151023 14 

151023 15 151023 16

 По закінченню навчання працівники місцевих центрів отримали завдання та встановлені строки для виконання.

Робоча зустріч відбулася за участі: директора регіонального центру Олени Демченко,  заступника директора Валентини Волобуєвої, головного спеціаліста відділу фінансів, контрактно – договірної роботи та бухгалтерського обліку Юлії Омельченко і представників місцевих центрів Сумської області.

151023 17