назад

Промо-захід під головуванням заступника Міністра юстиції України: «Професія приватного виконавця»

18 липня 2019 року у м.Черкаси, в рамках робочого візиту, заступником Міністра юстиції України Світланою Глущенко проведено промо-захід на тему: «Професія приватного виконавця: доступ до професії та її переваги».
Участь у заході взяли представники Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області, Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, Асоціації приватних виконавців України, державні і приватні виконавці, адвокати, студенти Східноєвропейського університету економіки і менеджменту та представники інших правничих професій.
Мета проведення заходу: популяризація професії приватного виконавця. На початку заступник Міністра поінформувала про законодавчі зміни в сфері примусового виконання рішень – створення нової професії приватного виконавця.
Присутніх ознайомлено з вимогами до цієї професії, порядком складання кваліфікаційного іспиту, за підсумками якого особа отримує відповідне посвідчення і має право відкрити офіс та здійснювати діяльність.

Професія приватного виконавця – особи, що уповноважена державою на примусове виконання рішень, є молодою і потребує інформування населення про її переваги.
На сьогодні, кваліфікаційний іспит складено 186 приватними виконавцями і разом з особами, які згідно законодавства звільнені від проходження стажування, їх чисельність становить 286 осіб.
Під час заходу представники інституту приватного виконавця, які працюють на Черкащині, поділилися досвідом організації своєї діяльності, поставили на обговорення практичні питання застосування чинного законодавства.
Заступник Міністра юстиції України Світлана Глущенко наголосила на тому, що приватні виконавці, які наразі працюють в Україні, показують позитивні результати роботи, але їх кількість є недостатньою і запропонувала докласти зусиль з напрацювання спільних інформаційних заходів Асоціації приватних виконавців України разом з Міністерством юстиції України, Національною поліцією України та ЗМІ.
Посадовець підкреслила, що реформа є правильною і повернення до механізму виконання судових рішень лише державними виконавцями не буде. За результатами поступового збільшення чисельності приватних виконавців професійна конкуренція зростатиме.