назад

Просторові межі правової допомоги розширюються

160622 02Охтирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги виступив ініціатором «Програми розвитку надання правової допомоги населенню Тростянецького району на 2016-2020 роки». У м. Тростянець 10 червня відбулося засідання 11 сесії Тростянецької районної ради. Директор Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара Козир взяла участь у засіданні сесії, на якій репрезентувала Програму.

Директор наголосила, що надання безоплатної правової допомоги мешканцям району підвищить рівень правової культури та обізнаності під час захисту конституційних прав громадянина, а також розширить доступ осіб до безоплатної правової допомоги.Безоплатну первинну правову допомогу (юридичні консультації та роз’яснення) може отримати кожна особа, тобто громадяни України, іноземець, особи без громадянства, в тому числі біженці, які перебувають під юрисдикцією України.

Центр надає безоплатну вторинну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах соціально незахищеним громадянам: малозабезпеченим, інвалідам, дітям-сиротам, безпритульним дітям та тим, хто позбавлений батьківського піклування, ветеранам війни та учасникам бойових дій (у тому числі й учасникам АТО), біженцям та особам без громадянства та іншим відповідно до ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», дохід яких не перевищує прожитковий мінімум.Цим і підкреслюється важливість програми, що полягає у забезпеченні розширення інституційних можливостей місцевих громад у галузі правової допомоги.

Депутати райради взяли плідну участь в обговоренні та підтримали Програму. Вони подякували працівникам центру за правопросвітницьку діяльність. Під час засідання сесії Програму затвердили одностайно.