назад

Проведення керівної наради директорів місцевих центрів

151009 2109 жовтня 2015 року у приміщенні регіонального центру під головуванням директора Олени Демченко пройшла керівна нарада за участі директорів місцевих центрів Сумського регіону. Основною метою зустрічі стало обговорення результатів роботи місцевих центрів за III квартал поточного року. Модераторами наради  виступили керівники структурних підрозділів та фахівці регіонального центру, робота яких тісно пов’язана із взаємодією та постійним моніторингом діяльності місцевих центрів.

Директор регіонального центру Олена Демченко зазначила, що ІІІ квартал 2015 року ознаменовано відкриттям і початком роботи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та надала слово директорам для оголошення підсумків роботи їх центрів у ІІІ кварталі 2015 року.

Головний бухгалтер Євгенія Ведрушкіна нагосила наголосила: «Відповідно до наказу Координаційного центру з надання правової допомоги від 31 серпня 2015 року № 195 «Про порядок приймання, оприбуткування, обліку та безоплатної передачі державного майна, централізовано закупленого координаційним центром для його територіальних відділень та регіональними центрами з надання БВПД для підпорядкованих місцевих центрів з надання БВПД» для збереження та використання основних засобів було створено комісію з приймання-передачі державного майна, яка прийняла обладнання та меблі від Координаційного центру. Комісії місцевих центрів прийняли обладнання від Координаційного центру, меблі від регіонального центру. Акти приймання направлено до відповідних центрів. Головні бухгалтери оприбуткували основні засоби та поставили їх на баланс відповідного центру».

Начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Олена Казбан акцентувала увагу, що головним бухгалтерам місцевих центрів необхідно здійснювати нарахування зносу основних засобів та інвентаризацію у встановлені строки.

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Оксана Коваленко, яка запропонувала виступити кожному директору місцевого центру щодо кадрової політики (перегляд штатного розпису, щодо якісного та кількісного складу, пропозиції та зауваження щодо кадрових документів).

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Валентина Волобуєва зазначила про тимчасове припинення видачі доручень місцевими та регіональним центром адвокатам Безрукову В.В., Моісеєнку С.Б., Сапічу В.М., Сипленку О.В., Гребеннику М.Г., Кисляку О.О., Садовському Є.А. на підставі застосування санкції відповідно до наказу координаційного центру від 27.07.2015 № 197-аг.

Начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Наталія Поставська підняла питання щодо стану виконання в місцевими центрами вимог з питань пожежної безпеки та охорони праці. Зазначено на необхідності проходження навчання з питань пожежної безпеки та охорони праці посадовими особами місцевих центрів в організаціях, що мають ліцензію на цей вид надання  освітніх послуг. Інформовано про обов’язкове ведення документації з цих питань. Також наголошено на необхідності облаштування кімнат для роботи адвокатів із клієнтами на виконання листа координаційного центру від 22.09.2015 № 25-1791. Повідомлено, що в Охтирському та Сумському місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до вимог, зазначених у вищевказаному листі, облаштовано кімнати для роботи адвокатів та кімнати для конфіденційних побачень адвокатів із клієнтами.

Директор регіонального центру Олена Демченко нагадала директорам місцевих центрів щодо реалізації спільного виконання листа Координаційного центру № 25-1794 від 23.09.2015 щодо організації виїзних пунктів консультування громадян та прийому документів місцевими центрами, проведення роботи з органами місцевого самоврядування та продовження здійснення заходів з вуличного інформування громадян.

 По закінченню наради директорам місцевих центрів поставлено конкретні завдання, розроблено подальші плани для виконання.

Довідково: 

директори місцевих центрів: Олександр Муха (Конотопський місцевий центр), Тамара Козир (Охтирський місцевий центр), Валентина Трошечко (Сумський місцевий центр), Микола Гудіма (Шосткинський місцевий центр).

151009 22