назад

Проведено черговий каскадний тренінг з метою підвищення кваліфікації адвокатів які надають безоплатну вторинну правову допомогу

IMG 9968     На виконання організації обміну досвідом та підвищення кваліфікації адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, що здійснюється Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», за сприяння Посольства Сполучених Штатів Америки, у м. Хмельницькому упродовж 23 та 24 жовтня 2015 року проведено каскадний тренінг для адвокатів які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тему «Особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і військові злочини. Захист у кримінальних провадженнях про незаконний обіг наркотичних засобів. Здійснення захисту при застосуванні негласних слідчих (розшукових) дій».

     Тренінг проводили тренери–модераторатори, адвокати Оксана Барилюк, Тетяна Сівак, Геннадій Токарєв та Володимир Малішевський.

     Тренер–модераторатор, адвокат Володимир Малішевський детально висвітлив тему щодо захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки, забезпечення призову та мобілізації, військові злочини, враховуючи власний досвід учасника АТО.

     Слідчий з особливо важливих справ Управлiння Служби безпеки України у Хмельницькiй областi майор юстиції Добровольський В.В., розповів адвокатам про специфіку розслідування злочинів проти основ національної безпеки та військові злочини.

     Щодо участі адвоката на стадії затримання у кримінальних провадженнях про незаконний збут наркотичних засобів, виступив начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області – Сергій Дрелінський.

     Велику цікавість у адвокатів викликав виступ Геннадія Токарєва, з приводу особливостей захисту у кримінальних провадженнях про незаконний обіг наркотичних засобів. Адвокати дискутували, ставили запитання та ділились власним досвідом.

     24 жовтня адвокати мали нагоду набути нових знань та поспілкуватись із представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини – Сергієм Швець. Зокрема, під час виступу Сергій Швець розповів адвокатам про системні порушення, які допускають працівники органів внутрішніх справ під час затримання осіб у порядку ст.208 КПК України, про методику виявлення таких порушень.

     Також між адвокатами досягнуто згоди про співпрацю із представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини.

     Тренер–модераторатор Оксана Барилюк презентувала тему: «Здійснення захисту при застосуванні негласних слідчих (розшукових) дій», надала ґрунтовні відповіді на численні питання колег.

     Жвава дискусія відбулась між адвокатами під час вирішення практичних завдань.

     Каскадний тренінг пройшов у теплій та доброзичливій обстановці, адвокати проявили інтерес до тем та активність при їх обговоренні. При завершенні тренінгу адвокати подякували організаторам та тренерам гучними оплесками.

{gallery}img/novyny/krugli_stoli/october_2015/26_3{/gallery}