назад

Проведено моніторинг дотримання адвокатами стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі

Моніторинг15 вересня 2015 року, в рамках виконання плану моніторингу дотримання адвокатами стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області – адвокат Ярослава Ребрик, здійснила спостереження за роботою адвокатів Олексія Шаповалова та Олега Веретельникова в Октябрському районному суді м. Полтави в рамках кримінального провадження по обвинуваченню осіб, захист яких здійснюється за призначенням.

Адвокати здійснювали захист осіб, які обвинувачуються у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, з погрозою із застосуванням такого насильства (розбій) вчиненому за попередньою змовою групою осіб та особою, яка раніше вчинила розбій, – за ч.2 ст.187 КК України. Санкцією передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Обвинувачені, маючи не погашені судимості, увійшли між собою у злочинну змову на вчинення нападу на потерпілого з метою заволодіння телефоном, шляхом застосування фізичного насильства.

На судовому засіданні був допитаний свідок обвинувачення. Адвокати провели допит свідка. Під час дослідження доказів адвокатом, Олегом Веретельником, було заявлено клопотання про неможливість приєднання до матеріалів кримінального провадження допиту свідків, які у судове засідання не викликались. Суд врахував думку адвоката. Засідання закінчилось перервою для надання можливості підготуватись підзахисним до дебатів.

Вимоги Стандартів якості адвокатами були дотримані в повному обсязі, порушень не виявлено.